top of page
6R5B0165_edited.jpg

SHOWTANSSI

Showtanssi/Musical Dance/Voguing Showtanssi on monipuolinen esittävän tanssin laji, jossa voivat yhdistyä mitkä tahansa tanssin lajit ja tyylit. Perinteinen showtanssi irtaantui jazztanssista, ja siihen sekoittui muun muassa diskotanssia, hiphoppia, balettia, latinalaisia tansseja ja afrotanssia. 
Showtanssi on showta. Tanssisarjoja tehostetaan eläytymällä esitykseen sekä puvustuksella. Showtanssi sisältää akrobaattisia liikkeitä, nostoja ja muita teatraalisia elementtejä. Tärkeää on kokonaisuus, jossa yhdistyvät koreografia, tanssi, tanssin ajatus ja esiintymisasut. Showtanssi on tarina, jota kerrotaan yhden tai useamman tanssijan liikesarjojen ja kehon liikkeiden, koko ryhmän sekä erilaisten tunnetilojen avulla. Asusteet ja musiikki tukevat tanssiesitystä.

Voguing on erittäin tyylitelty, moderni tanssilaji, joka on peräisin 1980-luvun lopulta ja joka kehittyi 1960-luvulla Harlemin juhlasaleissa. Voguing tuli näkyväksi Madonnan musiikkivideolla "Vogue" 1990 dokumentissa Paris Is Burning. 

Showtanssitunneilla opetus yhdistää eri tanssityylejä haastavalla tavalla.  Tanssitunneilla tutustutaan nuorten tanssikulttuuriin vauhdikkaassa ilmapiirissä.  Tunneilla painotetaan koordinaatiota sekä kehonhallintaa nuorten suosimilla metodeilla ikäkaudelle ja tasolle sopivassa muodossa. 


Musical Dance -tunneilla mennään pääsääntöisesti musikaalien maailmaan ja luodaan tarinaa oman kehon ja ilmaisun kautta. Tanssi, joka juontaa juurensa Broadway-musikaalien monipuoliseen historiaan ja musikaaliteatterin värikkääseen kirjoon, on genre, jossa liike nousee keskiöön ja kertoo tarinoita yhtä voimakkaasti kuin laulut tai dialogit: tanssimusikaali. (Kaunotar ja hirviö, Mamma Mia, Cats, Chicago jne.) Nämä tuotannot nostavat koreografian etualalle, jolloin tanssi ohjaa kertomusta ja välittää tunteita voimakkaasti ja muuntaen.


Voguing tunneilla tyylitellään voguemaisesti tanssien.  Tärkeitä asioita ovat kehon erilaiset tyylit ilmaista ja liikemallit.  Hauskuus ja näyttävyys ovat tässä tanssilajissa korkealla.

Commercial Dance on urbaani fuusiotanssi, jota tanssitaan yleisimmin dance- musiikin (esim. hiphop, r`n`b ja pop) tahtiin. Tunneilla yhdistellään rohkeasti eri tanssityylejä ja koreografiat muistuttavat artistien taustatanssijoiden liikkeitä sekä musiikkivideoilla nähtävää tanssia. Commercial Dance on nimensä mukaan myös kaupallista tanssia, jossa pyritään jatkuvasti pysymään ajan hermolla. Sen tyyli voi opettajasta riippuen vaihdella katu-uskottavasta hiphop-tyyppisestä meiningistä aina eleganttiin voguing-tyyliseen tanssiin. Se on erittäin koreografinen ja tyylitelty yhdistelmä funkia, hip hopia ja poppia, jota nähdään usein kaupallisissa videoklipeissä, musiikkivideoissa ja televisiossa. Tunti on myös erinomainen kunnon kohottamiseen sekä voiman ja kestävyyden lisäämiseen.

UUTTA UUTTA! Double Work/Parityöskentely

Double Work/Parityöskentely on tarkkaa ja näyttävää tekemistä yhdessä parin kanssa.  Akrobaattiset nostot ja hypyt sekä muu harjoitteluun liittyvä liike vaativat suurta keskittymistä ja tietoa siitä miten ja mitä tehdään.  

Tunneilla aloitetaan harjoittelu alusta, kehojen kautta hallintaan ja voimaan.  Tavoitteena on esitys ja/tai näyttö pariakrobatiasta esittävän taiteen osana.

 

Tanssimix -tunneilla ei tarvitse huolehtia, jos ei tiedä, mikä tanssilaji olisi itselle se mieluisin. Tanssimix-tunneilla yhdistetään eri tanssilajeja hauskalla ja inspiroivalla tavalla.  Tunneilla harjoitellaan nyky- jazz ja showtanssin perusteita ikäkaudelle sopivassa muodossa. Tanssimix antaa valmiudet siirtyä halutessa lajinmukaisille nykytanssi- tai jazzshowtanssitunneille.

Opetuskielenä on suomi.

Showtanssi tunnit:

Ma 16:15-17:15

SH1-2 (10-12v.)

Anastasia Tsekoura

Teatterisali

Ti 17:30-18:30

SH3-4 (13-15v.)

Anastasia Tsekouras

Teatterisali

Ke 18:30-19:30

MUDA/Musikaalitanssi,edistyneet

Anastasia Tsekouras

Teatterisali

 

Pe 16:15-17:15

SH4-5 kisaryhmä

Anastasia Tsekouras

Studio

Pe 19:30-20:30

SH4-5

Anastasia Tsekouras

Teatterisali

Ma 19:15-20:15

Commercial (14v.->)

Anastasia Tsekouras

Teatterisali

Ke 16:30-17:30

JazzMinit (9-11v.)

Anastasia Tsekouras

Studio

To 17:30-18:30

Disney Dance Group 2 (7-9v.)

Anastasia Tsekouras

Teatterisali

Pe 17:15-18:15

Strictly Adults Club

Anastasia Tsekouras

Teatterisali

bottom of page