top of page
6R5B0165_edited.jpg

SHOWTANSSI

Showtanssi/Musical Dance/Voguing Showtanssi on monipuolinen esittävän tanssin laji, jossa voivat yhdistyä mitkä tahansa tanssin lajit ja tyylit. Perinteinen showtanssi irtaantui jazztanssista, ja siihen sekoittui muun muassa diskotanssia, hiphoppia, balettia, latinalaisia tansseja ja afrotanssia. 
Showtanssi on showta. Tanssisarjoja tehostetaan eläytymällä esitykseen sekä puvustuksella. Showtanssi sisältää akrobaattisia liikkeitä, nostoja ja muita teatraalisia elementtejä. Tärkeää on kokonaisuus, jossa yhdistyvät koreografia, tanssi, tanssin ajatus ja esiintymisasut. Showtanssi on tarina, jota kerrotaan yhden tai useamman tanssijan liikesarjojen ja kehon liikkeiden, koko ryhmän sekä erilaisten tunnetilojen avulla. Asusteet ja musiikki tukevat tanssiesitystä.

Voguing on erittäin tyylitelty, moderni tanssilaji, joka on peräisin 1980-luvun lopulta ja joka kehittyi 1960-luvulla Harlemin juhlasaleissa. Voguing tuli näkyväksi Madonnan musiikkivideolla "Vogue" 1990 dokumentissa Paris Is Burning. 

Showtanssitunneilla opetus yhdistää eri tanssityylejä haastavalla tavalla.  Tanssitunneilla tutustutaan nuorten tanssikulttuuriin vauhdikkaassa ilmapiirissä.  Tunneilla painotetaan koordinaatiota sekä kehonhallintaa nuorten suosimilla metodeilla ikäkaudelle ja tasolle sopivassa muodossa. 


Musical Dance -tunneilla mennään pääsääntöisesti musikaalien maailmaan ja luodaan tarinaa oman kehon ja ilmaisun kautta.


Voguing tunneilla tyylitellään voguemaisesti tanssien.  Tärkeitä asioita ovat kehon erilaiset tyylit ilmaista ja liikemallit.  Hauskuus ja näyttävyys ovat tässä tanssilajissa korkealla.

Commercial Dance on urbaani fuusiotanssi, jota tanssitaan yleisimmin dance- musiikin (esim. hiphop, r`n`b ja pop) tahtiin. Tunneilla yhdistellään rohkeasti eri tanssityylejä ja koreografiat muistuttavat artistien taustatanssijoiden liikkeitä sekä musiikkivideoilla nähtävää tanssia. Commercial Dance on nimensä mukaan myös kaupallista tanssia, jossa pyritään jatkuvasti pysymään ajan hermolla. Sen tyyli voi opettajasta riippuen vaihdella katu-uskottavasta hiphop-tyyppisestä meiningistä aina eleganttiin voguing-tyyliseen tanssiin.

UUTTA UUTTA! Double Work/Parityöskentely

Double Work/Parityöskentely on tarkkaa ja näyttävää tekemistä yhdessä parin kanssa.  Akrobaattiset nostot ja hypyt sekä muu harjoitteluun liittyvä liike vaativat suurta keskittymistä ja tietoa siitä miten ja mitä tehdään.  

Tunneilla aloitetaan harjoittelu alusta, kehojen kautta hallintaan ja voimaan.  Tavoitteena on esitys ja/tai näyttö pariakrobatiasta esittävän taiteen osana.

 

Tanssimix -tunneilla ei tarvitse huolehtia, jos ei tiedä, mikä tanssilaji olisi itselle se mieluisin. Tanssimix-tunneilla yhdistetään eri tanssilajeja hauskalla ja inspiroivalla tavalla.  Tunneilla harjoitellaan nyky- jazz ja showtanssin perusteita ikäkaudelle sopivassa muodossa. Tanssimix antaa valmiudet siirtyä halutessa lajinmukaisille nykytanssi- tai jazzshowtanssitunneille.

Showtanssi tunnit:

Ma 16:15-17:15

SH1-2 (8-11v.)

Alli Tulppo

Studio

Ma 19:15-20:15

Commercial (14v.->)

Alli Tulppo

Teatterisali

Ke 16:15-17:15

SH2-4 (12-15v.)

Alli Tulppo

Studio

Ke 18:30-19:30

MUDA/Musikaalitanssi,edistyneet

Alli Tulppo

Teatterisali 

Ke 19:30-20:30

SHAIK/ Showtanssi aikuiset

Alli Tulppo

Studio

Pe 18:15-19:15

Double work,parityöskentely

Alli & Nico

Teatterisali

Pe 19:15-20:15

SH4-5 (14v->)

Alli Tulppo

Teatterisali

La 12:00-13:00

SH4-5 (kisa) EK (14v.->)

Alli Tulppo

Teatterisali

bottom of page