top of page
DSC_0202.jpg

JAZZTANSSI

Jazztanssi/Showjazz Jazztanssi on tyyli, joka kehittyi USA:ssa 20 -luvun puolivälissä. Jazztanssi levisi afro-amerikkalaisena tanssityylinä ja kohosi ihmisten tietoisuuteen yhdessä jazzmusiikin kanssa.  Jazztanssin tyypillisiä elementtejä ovat isolaatio (kehonosien eriyttäminen), tarkat jalka-, käsi- ja eri kehonosien liikkeet, hieno hyppytekniikka, käännökset ja kierrot.  Jazztanssi on erityinen ja energinen tanssityyli, jossa luovuus ja ilmaisullisuus ovat tärkeässä asemassa.  
Showjazzissa yhdistyy jazztanssin rytmillisyys ja showtanssin esittävyys.  Showelementit ovat vahvasti läsnä.  Musiikki tukee sekä jazztanssia että monipuolisemmin showjazzia.


Jazztanssi tunneilla opetetaan tekniikkaa, joka pohjautuu eri jazztanssi tyyleihin.  Kehollisuus on tunneilla vahvasti läsnä.  Opitaan kuuntelemaan omaa kehoa eri harjoitteissa ja löytämään tasapaino, piruetit, jalannostot ja -heitot kokonaisvaltaisten harjoitteiden kautta. Lattiatyöskentely on osa opiskelua. Kehitetään musiikin ja liikkeen yhdessä kuuntelemista. Opitaan liikkeen venyvyyttä, aksentteja, sen herkkyyttä ja räjähtävyyttä.  

Jazztanssi tunnit:

Ke 17:15-18:00

Jazzminit (7-9v)

Alli Tulppo

Kulttuuriluokka

To 19:15-20:15

Lyrical Jazz/Jazz aikuiset

Fanny Gurevitsch

Studio

Pe 16:30-17:15

Jazzarit (9-12v.)

Alli Tulppo

Studio

Pe 17:15-18:15

Jazztech syventävä EK (13v.->)

Alli Tulppo

Teatterisali

bottom of page