JAZZTANSSI

 

 

Jazztanssi/Showjazz Jazztanssi on tyyli, joka kehittyi USA:ssa 20 -luvun puolivälissä. Jazztanssi levisi afro-amerikkalaisena tanssityylinä ja kohosi ihmisten tietoisuuteen yhdessä jazzmusiikin kanssa.  Jazztanssin tyypillisiä elementtejä ovat isolaatio (kehonosien eriyttäminen), tarkat jalka-, käsi- ja eri kehonosien liikkeet, hieno hyppytekniikka, käännökset ja kierrot.  Jazztanssi on erityinen ja energinen tanssityyli, jossa luovuus ja ilmaisullisuus ovat tärkeässä asemassa.  
Showjazzissa yhdistyy jazztanssin rytmillisyys ja showtanssin esittävyys.  Showelementit ovat vahvasti läsnä.  Musiikki tukee sekä jazztanssia että monipuolisemmin showjazzia.


Jazztanssitunneilla opetetaan tekniikkaa, joka pohjautuu eri jazztanssityyleihin.  Kehollisuus on tunneilla vahvasti läsnä.  Opitaan kuuntelemaan omaa kehoa eri harjoitteissa ja löytämään tasapaino, piruetit, jalannostot ja -heitot kokonaisvaltaisten harjoitteiden kautta. Lattiatyöskentely on osa opiskelua. Kehitetään musiikin ja liikkeen yhdessä kuuntelemista. Opitaan liikkeen venyvyyttä, aksentteja, sen herkkyyttä ja räjähtävyyttä.  
 

Jazztanssi

 

MA 19.15-20.30
JAZZAIK
Fanny Gurevitsch
Sali 1

Showjazz

PE 18.00-19.00
SHJ 4-5
Sanni Parkkinen
Sali 1