top of page

ETELÄ-SAVON TANSSIOPISTO JA SIRKUSKOULU

ESTO tarjoaa vuosittain etenevää ja tavoitteellista tanssin taiteen ja sirkustaiteen perusopetusta lapsille, nuorille ja aikuisille. Kaikki opettajamme ovat ammattilaisia ja opetuksemme perustuu opetushallituksen laatimiin opetussuunnitelmien perusteisiin. Opetuksemme antaa valmiudet aina tanssialan ammattiopintoihin asti, mutta yhtä lailla se sopii hauskaksi ja kehittäväksi harrastukseksi kenelle tahansa.
Oppilas voi valita minkä tahansa tarjolla olevista tanssilajeista.  Huomioimme opetuksessa oppilaiden yksilölliset erot ja tuemme oppilaan kehittymistä omista lähtökohdistaan. Tanssitaitojen ohella tuemme nuorten kokonaisvaltaista kasvua, luovuutta ja sosiaalisia taitoja.


Opetus järjestetään upeassa toimintaympäristössä SNO:n kampuksella.  

Opetusta järjestetään laajan- ja yleisen oppimäärän mukaisesti tanssissa ja yleisen oppimäärän mukaisesti sirkustaiteessa. 

Etelä-Savon Tanssiopistolla on OKM:n 2008 myöntämä tanssin taiteenperusopetuksen järjestämislupa.
Etelä-Savon Tanssiopiston on STOPP ry:n(Suomen Tanssioppilaistosten liitto), daCi-Finland ry:n ja SNSL ry:n(Suomen Nuorisosirkusliitto).  Katto-organisaationa kaikilla on TPO-liitto, (Taiteen Perusopetusliitto)


Etelä-Savon Tanssiopiston arvoja ovat tanssin ja sirkuksen harrastamisen ilo, tasa-arvo, yhdenvertaisuus, suvaitsevaisuus, läpinäkyvyys ja kansainvälisyys. Haluamme kehittää tanssiopistoamme monikulttuuriseksi yhteisöksi, jossa työskentelee opiston kehittämiseen sitoutunut henkilökunta ja joka tarjoaa jokaiselle lapselle, nuorelle ja aikuiselle turvallisen ympäristön harrastaa ja kehittyä harrastuksessaan omien edellytystensä mukaan.  Olemme ja haluamme edelleen kehittyä kaikkien halukkaiden ”ketteräksi” yhteistyökykyiseksi toimintaympäristöksi.

Tanssiopisto toimitilat Mikkelissä sijaitsevat SNO:n kampuksella, hienossa ja kulttuurihistoriallisessa PAUKKULINNAssa.  Käyttävissä on kolme upeaa tanssille ja sirkukselle täysin varusteltua ja soveltuvaa tanssisalia, joissa jokaisessa on ehdottoman tärkeä joustolattia, peilit, äänentoisto ja av- ja valokalustoa.  Opisto on ottanut hybridiopetuksen vaatimukset huomioon ja opetusta kehitetään kaikin tavoin.  Teatterisalin näyttämö kunnostetaan mm. ilma-akrobatialle soveltuvaksi.  

Hallintotilat sijaitsevat Paukkulinnan Pääskynpesässä, jossa sijaitsevat hallinnon työ- ja kokoustilat sekä opettajien sosiaaliset tilat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Opiston toimintakulttuuri ja ympäristö houkuttelevat kehittämään itseä ja hakemaan omia rajoja ammattiopettajien ja ohjaajien johdolla.  Opisto tarjoaa valmiudet hakeutua ammattikoulutukseen ja/tai harrastaa tanssia ja sirkusta omaksi iloksi, kehittymiseksi ja hyvinvoinniksi kaikenikäisille. Ammattilaisista koostuva henkilökunta on opistossa tanssin ja sirkuksen harrastajia varten.  

 

Team ESTO 2022-2023: Fanny Gurevitsch (opiston rehtori), Sara Gurevitsch.

bottom of page