BALETTI

 

 

Baletti tarjoaa tanssin perinteistä estetiikkaa tavoitellen vaivattomuuden ja keveyden illuusiota.  Baletti on peräisin Italian renessanssihoveista 1400- luvulta ja kehittyi myöhemmin näyttämötaidemuodoksi Ranskassa ja Venäjällä. Baletti voi olla haastava tanssilaji, mutta se antaa myös paljon. Vartalonhallinta, voima ja notkeus ovat tärkeitä myös muihin tanssilajeihin hyödynnettynä.  Baletin tarkoitus on käyttää liikettä ilmaisemaan musiikkia ja kuvaamaan tunnetta ja tarinaa.  Nykyaikana baletin klassiset muodot, perinteiset tarinat ja nykyiset koreografiset innovaatiot kietoutuvat yhteen tuottaen uutta, modernia balettia.  
Baletti on myös aikuisille hyvä koko kehon treeni.  Se vahvistaa lihaksia, pitää luuston terveenä ja polttaa kaloreita.  Koska baletti käyttää kaikkia lihaksia, se on loistava harjoite kokonaisvaltaiselle olemiselle, kuten koordinaatiolle ja keskittymiselle.

 


Balettitunneilla käydään läpi klassisen baletin perusliikkeitä tanko- ja keskilattiatyöskentelyllä. Harjoitellaan tyylin mukaisesti omalla tasolla edeten.  Työstetään vartalon oikeaa asentoa ja hallintaa, venyvyyttä ja jalkatyöskentelyä.  Tunneilla harjoitellaan koordinaatiota, tasapainoa, piruetteja ja erilaisia hyppyjä. Opetellaan liikkeen ja musiikin kohtaamista ilmaisussa.  

Repertuaaritunneilla harjoitellaan perinteisiä klassisen baletin teoksia ja/tai nykykoreografioita.


Nykybalettitunneilla tehdään baletin peruslämmittely tangolla ja keskilattialla.  Nykybaletti ottaa hiukan enemmän vapautta kehon muotokielen kanssa.  Esityksissä käytetään myös uudempaa liikekieltä pohjautuen balettiin sekä erilaisia musiikkeja.  Nykybalettitunneille voi osallistua ilman aiempaa balettikokemusta.  Aikaisempi tanssin harrastaminen on eduksi.
 

Baletti

 
MA 18.15-19.15        
AIKBA(aikuiset)        
Jutta Kaikkonen        
Sali 2            
         

 

TI 16.45-17.45        
B3 (10-12v)            
Jutta Kaikkonen        
Sali 2

 

TI 17.45-18.45
B4             
Jutta Kaikkonen
Sali 2

 

TO 16.45-17.45
B3
Jutta Kaikkonen
Sali 2

 

TO 18.00-19.30
B4
Jutta Kaikkonen
Sali 1

PE 17.45 - 18.45

B 1 (6-7 v.)

Jutta Kaikkonen

Sali 2

Repertuaari

 

Tiiviskurssina, ilmoitetaan erikseen

Vaihtuva/vieraileva opettaja

Nykybaletti

 

KE 17.45-18.45
NYBA
Jutta Kaikkonen
Sali 1