top of page
hiphop.JPG

STREET / HIPHOP

Street dance, katutanssi, kuvasi alun perin tansseja, jotka kehiteltiin studioiden ulkopuolella.  Alkuperäinen ”Street Dance” termi tarkoitti Breaking-, Popping- ja Lockingia.
Afro-amerikkalaiset ja puerto-ricolaiset käyttivät street dancea kulttuurisen identiteetin ilmaisemiseen ja sen säilymiseen mainstreamin, valtavirran, ulkopuolella.  Street dancen energinen luonne tekee siitä suositun nuorten keskuudessa sekä taidemuotona, kilpailuissa että fyysisenä harjoitteena.
 

Hiphop on ainutlaatuinen ja jännittävä katutanssin muoto.  Tanssin musiikki on yleensä hiphop-musiikkia. Hiphop on energinen tanssimuoto, joka yhdistää freestyle-liikkeitä esityksen tekemisessä. Musiikista riippuen hiphop-tanssi luo aivan oman tasonsa hauskanpitoon ja luovuuteen. Hiphop- tanssi syntyi 1960-luvun lopulla ja 1970-luvun alussa ja alun perin siihen vaikuttivat afrikkalaisen tanssin liikkeet.  Hiphop on saanut vaikutteita modernista tanssista, stepistä ja swingistä. Se integroi musiikkia ja melkoisen monimutkaisia liikesarjoja.  Ensimmäisiä hiphopin legendoja on jamaikalainen Kool Herc, joka muutti New Yorkin Brooklyniin ja oli ensimmäisiä suosittuja DJ-ammatin harjoittajia NYC:ssä.  Länsirannikon hiphop kopioi tanssityylin idästä ja teki siitä omanlaisensa, enemmän robottimaista.


Street tunneilla tulevat katutanssin eri muodot tutuiksi. Meno on reipasta, menevää, monipuolista ja mukaansa tempaavaa. Hyvä fiilis, musiikki ja yhdessä tekeminen kuuluvat tunnin kuvaan. Lihasten hallinta ja kehollisuus ovat pääosassa. Tunneilla kehitetään valmiuksia tanssia ja tehdä tansseja erilaisten sarjojen kautta ja käyttämällä rytmikästä musiikkia.  Myös tanssijan omaa luovuutta tuetaan erilaisissa koreografisissa tehtävissä. Tunneilla käydään läpi lajille ominaisia tekniikoita ja variaatioita sen eri alalajeista kuten hiphop, house, locking sekä dancehall. Harjoittelemme ilmaisua, tilassa liikkumista, freestyleä, rytmiikkaa sekä koreografista työskentelyä. Tunti sisältää lisäksi erilaisten liikelaatujen harjoittelua tanssijan monipuolisen kehityksen tukemiseksi. Street/Hiphop tunneilla opetellaan erilaisia koreografioita, joista sitten muotoutuu esitys. Opetuskieli on Suomi ja Englanti.

Streetdance/Hiphop

MA 18:15-19:15

ST/HH EDISTYNEET

Nicolò Lucetti

TO 16:00-16:45

ST/HH STARTTI

Nicolò Lucetti

Sali 1

TO 16:45-17:30

Dance 4 likes, HH/SOCIAL MEDIA

Nicolò Lucetti

Sali 1

TO 17:30-18:30

ST/HH ED edistyneet (14v-)

Nicolò Lucetti

Sali 1

TO 18:30-19:30

ST/HH AIKUISET

Nicolò Lucetti 

Sali 1

PE 16:45-17:45

ST2-4 

Mikko Ahlgrén

Sali 1

PE 17:45-19:45

SUPERworkshop

Mikko Ahgrén

Sali 1

PE 19:00-19:45 

Kisa StreetEK (14v-)

Mikko Ahlgrén

Sali 1


Kaikki ikärajat ovat ohjeellisia. Aina voi kysellä tunneista lisää...

bottom of page