NYKYTANSSI

 

 

Nykytanssi polveutuu modernista tanssista, joka kehittyi 1920 -luvulla yhtä aikaa sekä Euroopassa että USA:ssa.  Nykytanssia voidaan pitää sateenvarjona kehollisille tanssityyleille nykypäivänä.  Nykytanssi yhdistää mielen ja kehon virtaavuuden.  Se voi käsittää elementtejä kaikista muista tanssilajeista olemalla koreografin tai esittäjän näköistä.   Nykytanssi on tyylien sekoitusta, jossa voi olla vaikutteita baletista postmodernismiin (ilman varsinaista rakennetta).  Nykytanssi voi ilmentää eri rooleja, kertoa tarinaa tai esiintyä uutena ja luovana teoksena, jossa esiintyjät improvisoivat oman erityisen tyylinsä mukaisesti. Tavoite tunneilla on tanssijan ohjaaminen monipuoliseksi liikkujaksi, joka tunnistaa ja pystyy hyödyntämään erilaiset liikelaadut.


Nykytanssitunneilla harjoitellaan tanssitekniikkaa erilaisten tanssisarjojen avulla. Painotetaan kehollisuutta tekniikkaharjoitteissa, rullaukset, painonsiirrot, oman kehon painon ja painovoiman hyödyntäminen, lattiatyöskentely ja hypyt kuuluvat tunnin ohjelmaan. Unohtamatta antaa tilaa tanssijan omalle luovuudelle ja heittäytymiselle sekä improvisaatiolle.
Tunne, ilmaisu, vuorovaikutus, liike, tila, aika, energia, dynamiikka ovat tanssin elementit.
Opetus on tasolta toiselle etenevää.  

 

HUOM! UUTTA** TANSSIAKROBATIA
Tunnilla harjoitellaan kehon kokonaisvaltaista liikettä hyödyntäen erilaisia lattiatekniikoita, painon siirtoa eri kehonosille ja kehonhallintaa. Tarkoitus on keskittyä liikkeiden oikeaan tekniseen toteuttamiseen turvallisesti sekä liikkeen orgaanisuuteen ja virtaavuuteen nykytanssin kautta. Tavoitteena on oppia yhdistelemään elementtejä ja akrobatiaa sujuvasti liikesarjoihin ja improvisaatioon. Opetuksessa käytetään myös eri objekteja, kuten esimerkiksi tuolia, lisäämään haastetta. Syys- ja kevätkauden lopussa ryhmä on mukana tuottamassa esitystä, jossa näytetään vuoden aikana opittuja taitoja. 

Dancemix -tunneilla ei tarvitse huolehtia, jos ei tiedä, mikä tanssilaji olisi itselle se mieluisin. Dancemix-tunneilla yhdistetään eri tanssilajeja hauskalla ja inspiroivalla tavalla.  Tunneilla harjoitellaan nyky- jazz ja showtanssin perusteita ikäkaudelle sopivassa muodossa. Dancemix antaa valmiudet siirtyä halutessa lajinmukaisille nykytanssi- tai jazzshowtanssitunneille.

 

Nykytanssi 

 

MA 16.15-17.15             
N 3 RUSETIT               
Fanny Gurevitsch            
Sali 2                   

MA 17.15-18.15        
N 4-5 HESUT (12-14v.)         
Fanny Gurevitsch        
Sali 1                    
                   
KE 19.45-21.00          
N 5-6            
Jutta Kaikkonen          
Sali 1   

 

TO 19.00-20.15                           
N 6 jatko                    
Sanni Parkkinen            
Sali 2                   
           

TO 19.30-20.45
N 4

Jutta Kaikkonen

Sali 1

 

TO 17.45-18.45    
Tanssieskari    
Sanni Parkkinen
Sali 2

 

Tanssiakrobatia

 

MA 19.15 -20.30 
AKITA yli 14v
Sanni  Parkkinen
Sali 1

 

 

Dancemix Puumala

 

TI 15.00-16.00

DanceMix 7-12 v.

Sanni Parkkinen

Puumalan Urheiluhalli

TI 16.00-17.00
DanceMix yli 13 v. ja aikuiset
Sanni Parkkinen
Puumalan Urheiluhalli