YHTEISTYÖSSÄ

 


Tanssin lukiodiplomi Mikkelin Lukio/Etelä-Savon Tanssiopisto


Lukiodiplomit tarjoavat lukion opiskelijalle mahdollisuuden osoittaa erityistä osaamistaan ja harrastuneistuuttaa eri aineissa ja aineryhmissä.  Lukiodiplomeita voi suorittaa kotitaloudessa, kuvataiteessa, käsityössä, liikunnassa, mediassa, musiikissa, tanssissa ja teatterissa.”
(OPH:n ohje) 
Etelä-Savon Tanssiopistolla on pitkä perinne Tanssin Lukiodiplomin suorittamisessa. Tanssiopistolla voi suorittaa diplomiin vaadittavat neljä kurssia:  IT06 koreografia, IT07 tunne tanssi, IT08 esiintyminen ja tekniikat sekä neljännen, Diplomikurssin, jossa ohjataan ja kootaan lukioajan kurssisuoritukset sekä kirjalliset ja taiteelliset tuotannot. 

Diplomin suorittaminen on mahdollista kaikille lukion oppilaille ja se on maksutonta. Oppilas voi osallistua halutessaan kiinnostuksensa mukaisesti vain yhdelle tai useammalle erilliselle kurssille ja saa sitten kurssista merkinnän lukion opintorekisteriin. Diplomiin tarvittaville kursseille voi myös osallistua tanssiopistossa laajaa oppimäärää suorittavat lukiolaiset ja ei-lukiolaiset, jotka saavat opinnoistaan erillisen laajan oppimäärän syventävien opintojen todistuksen mahdollisen lukiodiplomin suorittamisen lisäksi.  
Lukiodiplomin myöntää Mikkelin Lukio. Ohje lukiodiplomin suorittamisesta löytyy osoitteessa www.oph.fi/lukiodiplomit  ja sieltä kohta ”tanssin lukiodiplomi”.  Uusi kurssi aloitetaan syyskuussa 2021.  Opetus tullaan toteuttamaan hybridiopetuksena monimuotoisesti. Jos opiskelet Mikkelin Lukiossa ja/tai Etelä-Savon Tanssiopistossa ja haluat suorittaa tanssin lukiodiplomin ja/tai tanssin laajan oppimäärän, ota yhteyttä lukion kansliaan ja ESTON toimistoon.   (Kurssien sisällöt).


Kokoontumiset Etelä-Savon Tanssiopistolla maanantaisin, tarkempi aloitusaika, -syyskuu 2021-, ilmoitetaan myöhemmin.

MA 14.30-16.00
LD ja Laajan opinnot
vastuuopettaja Fanny Gurevitsch p. 0505146442
Etelä-Savon Tanssiopisto, Sali 1

Mikkelin Kansalaisopisto yhteistyö 

Etelä-Savon Tanssiopistossa järjestettävä Mikkelin Kansalaisopiston opetus 2021-2022

Latinohips  1 ja 2

Latinohips on iloinen ja vauhdikas, ryhmän mukaan muokattava, sopivan haastava tanssillinen tunti, joka sopii kaikille lattari-tansseista kiinnostuneille.  Tunneilla soi pääasiassa espanjankielinen musiikki ja myös tunneilla tanssittavat lajit ovat espanjanlaiselta kielialueelta; mm. salsa, cha-cha, brassi-tanssit (samba-reggae, samba), merengue, jive, bacchata ja reggaeton. Tunneilla harjoitellaan em. tanssien perusaskeleita, tanssitaan kokonaisia, helppoja koreografioita ja saadaan samalla mukavasti liikettä lantioon ja keskivartaloon.

Peruskoreografiat on suunniteltu niin, ettei niissä ole kovin vaikeita käännöksiä tai suunnan muutoksia, joten myös kokematon tanssija pysyy niissä mukana. Edistyneemmät ja aiemmin lajia harrastaneet tanssijat saavat lisää haastetta ottamalla tanssiin mukaan enemmän käsien liikeitä ja keskivartalon käyttöä.

Latinohips IISI -päiväryhmä on ns. matalankynnyksen tunti, jossa edetään rauhallisesti. Tunti sopii esim. eläkeläisille ja vuorotyöläisille, jotka eivät pysty osallistumaan säännöllisesti jokaiselle tunnille. Myös päiväryhmässä edistyneemmät ja aiemmin lajia harrastaneet tanssijat saavat lisää haastetta ottamalla tanssiin mukaan enemmän käsien liikeitä ja keskivartalon käyttöä.

Kaikkia Latinohips-tunteja ohjaa aina koulutettu Latinohips -lisenssiohjaaja.

MA 13.00-14.00

Latinohips IISI -päiväryhmä

Marjo Vartela

ESTo Sali 1

KE 16.45-17.45        
Latinohips 1

Marjo Vartela               
ESTo Sali 2 

          

KE 18.45-19.45
Latinohips 2

Marjo Vartela
ESTo Sali 2

 

 


Nykykansantanssi -kurssilla sukelletaan suomalaiseen tanssiperinteeseen pilke silmäkulmassa. Tunneilla yhdistyvät nykytanssin vapaus ja sulavuus sekä suomalaisten kansantanssien yhteisöllisyys ja rytmikkyys. Lopullisen muodon kurssi saa ryhmän omista toiveista ja kaiken kruunaa yhdessä koettu tanssin ilo!

TO 19.00-20.00
Nykykansantanssi
Sanni Parkkinen
ESTO Sali 3 

 

Kansalaisopiston ryhmiin ilmoittautumiset ja osallistumismaksut tapahtuvat kansalaisopiston tietojärjestelmän kautta opinto-oppaan ohjeiden mukaisesti. Kevätkausi alkaa tämän hetkisen tiedon mukaan 17.1.2022.