CAPOEIRA

 

 

Capoeira on alun perin brasilialaisten orjien ja heidän jälkeläistensä underground-liike. 1900-luvulla se nousi alimman kansanluokan lajista suosituksi kansalliseksi ajanvietteeksi ja koko Brasilian kulttuuriksi. Sitä harjoitetaan ja opetetaan nykyisin Brasilian lisäksi myös Pohjois-Amerikassa, Euroopassa ja muualla maailmassa.
Capoeira on moniulotteinen laji.  Siinä voi nähdä piirteitä afrobrasilialaisesta populaarikulttuurista, esittävästä tanssitaiteesta, improvisaatiosta ja akrobatiasta. Monipuolisuudesta huolimatta capoeirassa on myös aina samoina pysyviä tekijöitä: siinä on aina kaksi osapuolta ja se tehdään aina musiikin rytmin mukaisesti. Capoeiran pehmeä liikekieli on hyvin voimakasta ja persoonallista. 


Tunneilla keskitytään enemmän capoeira-tanssiin, akrobatiaan, pehmeään liikkeeseen ja parin kanssa liikkumiseen. Vaikka liikkeiden järjestystä capoeirassa ei voi suunnitella etukäteen, ovat ne usein silti varsin kontrolloituja.  Capoeirassa reagoidaan aina parin tekemiin liikkeisiin etäisyyttä pitäen ja kosketusta välttäen. Capoeira vahvistaa tasapainoa, reaktiokykyä, vahvuutta, lihasten liikkuvuutta ja venyvyyttä.. ja se on hauskaa!
 

Capoeira

 

Teemaopinnot / tiiviskurssit

Ilmoitetaan erikseen
Matilda Lindström